Nesli Tükenme Tehlikesindeki Koyun Yavruladı
top of page

Nesli Tükenme Tehlikesindeki Koyun Yavruladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yaşayan Parklar projesi rekreasyon ihtiyacının karşılanması, tarımda kadim üretim yöntemlerinin desteklenmesi ve yerel ürünlerin markalaştırılması, doğal flora ve faunanın tanıtılması ve korunması gibi işlevleri olacak 35 Yaşayan Parkın 2024 yılına dek yapılması hedefleniyor.


Bu proje kapsamında da geçtiğimiz günlerde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve Olivelo Yaşayan Parkı'nda bulunan Kaçeli koyunları ilk kez yavruladı! Yeni doğan kuzularla beraber sürünün sayısı 35'e yükseldi.


İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 26 Kasım 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanarak hassas koruma programına alınan Kaçeli koyunlarının sayısının artırılması için proje başlatılmıştı.


Çeşmeköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve İzDoğa ortaklığıyla yürütülen "Kaçeli Koyunlarını Koruma Projesi" kapsamında, Güzelbahçe Olivelo Yaşayan Parkı'ndaki koyunların ilk doğumlarını yaptığı ifade edilen açıklamada, doğumlarla bu türdeki birey sayısının 26'dan 35'e çıktığı kaydedildi.


Kaçeli koyunlarını Olivelo Yaşayan Parkı'na giderek ziyaret edebilirsiniz.






Yaşayan Parklar'ı takip etmek için tıklayın.

bottom of page