OpenAI CEO'su Sam Altman, 'balıkların bisiklet yarışı'ndan 'golden retriever podcasting'e kadar 'Sora'nın videolarını paylaşıyor
top of page

OpenAI CEO'su Sam Altman, 'balıkların bisiklet yarışı'ndan 'golden retriever podcasting'e kadar 'Sora'nın videolarını paylaşıyor

ChatGPT ve görüntü oluşturucu DALL-E'nin yaratıcısı OpenAI, Sora'yı bir blog yazısıyla duyurdu.



OpenAI, "Sora, görsel kaliteyi ve kullanıcının komutuna bağlılığı korurken bir dakikaya kadar videolar oluşturabilir," dedi. Şirket, modelin mevcut bir hareketsiz görüntüyü alıp ondan bir video da oluşturabileceğini söyledi.


X'ten Sam Altman, şirketin test aşamasında "sınırlı sayıda içerik oluşturucuya erişim sunduğunu" söyledi. Altman X platformunda kullanıcıları videolar için önerilerini paylaşmaya davet etti. Daha sonra aynı önerileri sosyal medya sitesinde yayınladı.

Altman X platformunda kullanıcıları videolar için önerilerini paylaşmaya davet etti. Daha sonra aynı önerileri sosyal medya hesabından yayınladı. "Size Sora'nın neler yapabileceğini göstermek istiyoruz, lütfen görmek istediğiniz videolar için altyazılarla yanıt verin, biz de bazılarını yapmaya başlayalım!"


Sam Altman kullanıcıların yazdıklarından videolar oluşturdu. Bunlardan sonuncusu da bir dağın tepesinde podcast yapan iki golden retrieverdı.





Cred'in kurucusu Kunal Shah, Sam Altman'dan Sora aracılığıyla "drone kamera görüntüsü ile bisiklet süren çeşitli sportif hayvanlarla okyanusta bir bisiklet yarışı" videosu oluşturmasını istedi. İşte sonuç:





bottom of page