Kediler İçin Yeni Nesil Oyuncak: Gümüş Asma
top of page

Kediler İçin Yeni Nesil Oyuncak: Gümüş Asma

kediler için gümüş asma


Silvervine, yani Gümüş Asma olarak bilinen bitki Güney Doğu Asya'ya özgü tırmanıcı bir bitki olup kedilerin nane otu kadar sevdiği türlerden biridir. Kediniz nane otunu seviyorsa gümüş asmaya da bayılacaktır. Hatta nane otundan hoşlanmayan kediler için gümüş asmanın rahatlatıcı kokusu daha cazip gelebilir. Kedi nanesi gibi Gümüş Asma da kedileri mutlu ve aktif tutmak için koku zenginleştirmesi sağlayabilen bir bitkidir. Kedinize bu iki bitki arasında bir seçenek sunduğunuzda, gümüş asmayı tercih ettiğini görebilirsiniz.


Vetstreet'in haberine göre 100 kedinin katıldığı bir çalışmada, kedi nanesinin her üç kediden birinde bir tepkiye neden olmadığı bulunmuştur. Ancak gümüş asmalı oyuncak verildiğinde, kedilerin yaklaşık yüzde 80'i bununla ilgilenmiş. Ayrıca, kedi nanesini önemsemeyen kedilerin neredeyse yüzde 75'i gümüş asmaya tepki verdi. Gümüş asma, kedi nanesinden heyecan duymasa bile kedinizi oynamaya ikna edebilir.


İşte gümüş asmalı oyuncaklarda dikkat edeceğiniz hususlar:


Tazelik ve etki gücü

Hem kedi nanesi hem de Gümüş Asma zamanla etkisini kaybedebilir. Dolayısıyla, bir oyuncağın içindeki Gümüş Asma ne kadar taze olursa, o kadar etkili olacaktır. Bu nedenle mümkünse alacağınız oyuncağın üretim tarihini öğrenin veya belli bir süre kullanıldıktan sonra gümüş asma oyuncağınızı değiştirin.


Dilerseniz gümüş asma bitkisinden kendiniz alıp toz haline getirdikten sonra oyuncaklara, tırmalama aparatlarına ya da havlu içlerine doldurabilirsiniz.


Saflık

Bir üretici gümüş asmanın kaynağı ve kalitesi konusunda ne kadar şeffaf olursa o kadar iyidir. Yüksek kaliteli bir gümüş asma kaynağına ulaşmak zordur çünkü yetiştirilmesi kedi nanesinden daha zordur. Bu nedenle her zaman organik gümüş asma kullanan bir satıcı arayın. Ayrıca piyasada gümüş asmalı çubuğu adı altında kedi nanesi maddesi satan üreticilere de rastlanabiliyor.


Kedim gümüş asma maddesini yerse zararlı olur mu?

Evet, gümüş asma biraz yeseler bile kediler için güvenlidir. En yüksek kalitede ve en saf gümüş asma satın aldığınızdan emin olun.


Kediler gümüş asma bağımlısı olabilir mi?

Hayır, kediler gümüş asma bağımlısı olmazlar. Gümüş asma, kedinizi biraz egzersiz yapmaya teşvik edebilir, ona enerji verebilir, böylece fiziksel ve zihinsel olarak ona fayda sağlayabilir.


Silvervine kedi oyuncakları yavru kediler için uygun mudur?

Gümüş asma, yaşlılar da dahil olmak üzere her yaştan kedi için harika olabilir, ancak yavru kediler tepki vermeyebilir. Bir yavru kedinin koku çeşitliliğinden zevk alması altı aylık veya daha büyük olana kadar sürebilir. Ayrıca bazı uzmanlar 12 haftalıktan küçük yavru kedilere Silvervine verilmesini önermemektedir.



bottom of page