top of page

Köpeğiniz İçin Hangi Sebzeler İyidir?

Sebzeler sadece insanlar için değil, köpekler için de iyidir. Köpekler sebzeye bağlı olarak çiğ, buharda, pişmiş, ızgara veya fırında yiyebilirler.

vejetaryen köpek

Sebzeler vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengindir. Köpeklerde sindirime, hidrasyona ve vücudun alkalize olmasına yardımcı olabilirler.


Köpeğinizin tüketmesi için güvenli olan birçok sebze vardır, ancak bazıları onlar için zararlı olabilir. Onları besleyebileceğiniz bazı sebzeler için bu listeye göz atın! Sebzeye bağlı olarak çiğ, buharda, pişmiş, ızgara veya fırında tarifeler hazırlayabilirsiniz. Ama nasıl yaparsanız yapın asla baharat eklemeyin.


  1. BEZELYE

bezelye


A, C ve K vitaminlerinin yanı sıra B-kompleks vitaminlerinin çoğu bezelyede bol miktarda bulunur. Ayrıca harika bir lif, folik asit ve protein kaynağıdır. Fakat konserve çeşitlerinden uzak durun çünkü sodyum veya koruyucu madde bakımından daha yüksek olabilirler.



2. HAVUÇ


havuç

Köpekler havuca bayılır. Çıtır çıtırdır ve çiğnemesi eğlencelidir. Ayrıca, çiğnemek plak oluşumunu önler. Havuç, çiğ olarak tüketilebildiği, az kalorili olduğu ve daha az gaza neden olduğu için köpekler için harika bir atıştırmalıktır. B, C, D, E ve K vitaminlerine ek olarak bol miktarda lif sunar. Köpeğinize vitamin açısından zengin bir sıvı vermek istiyorsanız, su yerine havuç suyu bile verebilirsiniz. Sıcak bir günde, soğutulmuş rendelenmiş havuç da serinletici bir atıştırmalık görevi görür.



3. KEREVÄ°Z

kereviz

Kereviz, A ve C de dahil olmak üzere köpeğinizi sağlıklı tutacak ve hatta nefeslerini tazelemeye yardımcı olacak çok sayıda vitamin içerir. Köpekler kerevizi çiğ ya da pişmiş tüketebilirler. Fakat tüm köpeklerin kerevize iyi tepki vermediğini unutmayın, bu nedenle gastrointestinal problemler yaşarlarsa veya yedikten sonra idrar değişiklikleri yaşarlarsa köpeğinize vermekten kaçınmalısınız.













4. BROKOLÄ°



brokoli

Brokolinin içerdiği K vitamini, C vitamini ve potasyum gibi çok sayıda vitamin, köpeklerin kalp ve kemiklerine yardımcı olur ve hastalıklarla savaşır. Sadece köpeğinizi aşırı beslememeye dikkat edin çünkü midelerini tahriş edebilir. İzotiyosiyanatlar brokolide bulunan bir grup kimyasaldır. Ve çok miktarda yenildiğinde, bazı köpeklerde hafif ila şiddetli mide rahatsızlığına neden olabilirler. Brokoli servis ederken, ölçülü olmak kesinlikle anahtardır.





UNUTMAYIN! Köpekler etçil hayvanlar olduğundan birincil beslenme ihtiyaçları ettir, bu nedenle katı bir vejetaryen diyet uygulamak zor olabilir. Bir köpeğe veya yavru köpeğe et olmadan ihtiyaç duydukları uygun besin dengesini sağlamak çok fazla planlama ve hazırlık gerektirir. Köpeğinize sebze verirken, daha fazla bilgi için mutlaka veterinerinize danışın.

bottom of page